A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

На Черкащині протидіють нелегальній діяльності АЗС/АЗГП

Дата: 11.01.2020 10:23
Кількість переглядів: 467

Головне управління ДПС у Черкаській області

Сектор  комунікацій

18002, Черкаси, вул.Хрещатик, буд.235, тел.: 33-91-34, факс: 540-531; e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

На Черкащині протидіють нелегальній діяльності АЗС/АЗГП

 

Головне управління у Черкаській області інформує, що на виконання розпорядження голови Черкаської ОДА Романа Боднара «Про створення міжвідомчої робочої групи у Черкаській області з протидії нелегальному обігу та роздрібної торгівлі пальним» працівниками ГУ ДПС у Черкаській області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у Черкаській області під координацією Прокуратури Черкаської області за оперативною інформацією та спільно з Управлінням Служби Безпеки України в Черкаській області здійснюються активні заходи з виявлення та припинення діяльності нелегальних автозаправних станцій.

Слід зазначити, що у період з 28 грудня 2019 року по 06 січня п.р. вже проведено 18 перевірок суб’єктів господарювання за місцем провадження АЗС/АЗГП, за результатами яких:

  • встановлено факти реалізації пального без ліцензії та накладено штрафних санкцій у розмірі 250,0 тис.грн;
  • демонтовано 5 АЗС/АГЗС, на яких проводилась господарська діяльність без  відповідних дозвільних документів, отримання яких передбачено чинним законодавством;
  • складено 8 протоколів про адміністративні правопорушення за статтею 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку провадження господарської діяльності);
  • вилучено з незаконного обігу паливно-мастильних матеріалів (дизельне паливо, бензин, скраплений газ) понад 167 тонн та обладнання  орієнтовною вартістю 3,9 млн. гривень.

У рамках відповідних кримінальних проваджень проведено ряд невідкладних слідчих дій по документуванню протиправної господарської діяльності АЗС/АЗГП. На даний час вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно та визнання його речовими доказами у кримінальному провадженні.

Доречно наголосити, що з 01.09.2019 року, від початку роботи ГУ ДПС у Черкаській області та з моменту дії змін, внесених до Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального», проведено 35 фактичних перевірок АЗС/АЗГП, за результатами сума накладених штрафів складає 7 750 000  гривень. Також, з 04 січня п.р. розпочато 8 фактичних перевірок суб’єктів господарювання в сфері роздрібної торгівлі паливом.

 Робота в цьому напрямку триває.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь