A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Податківці борються з тіньовим ринком пального, алкоголю та тютюну на Черкащині

Дата: 24.01.2020 17:21
Кількість переглядів: 518

Головне управління ДПС у Черкаській області

сектор  комунікацій

18002, Черкаси, вул.Хрещатик, буд.235, тел.: 33-91-34, факс: 540-531; e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

 

Податківці борються з тіньовим

ринком пального, алкоголю та тютюну  на Черкащині

 

В.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Дмитро Таран розповів про результати проведення контрольно – перевірочних заходів по боротьбі з тіньовим ринком пального, алкоголю та тютюну. Він відмітив, що у 2019 році проведено 252 фактичних перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами. За результатами перевірок застосовано 10,9 млн.грн. фінансових санкцій за порушення порядку продажу пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема виявлено зберігання та продаж фальсифікованих алкогольних напоїв, продаж алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пальним без ліцензії, неповнолітнім, без марок акцизного податку, у непризначеній тарі.

Дмитро Таран наголосив, що на виконання доручення Прем’єр-міністра України, голови Черкаської обласної адміністрації, в рамках проведення заходів, спрямованих на виявлення та припинення діяльності нелегальних АЗС/АГЗП, розташованих на території  області, працівниками ГУ ДПС у Черкаській області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС у Черкаській області під координацією Прокуратури Черкаської області та спільно з Управлінням Служби Безпеки України в Черкаській області з кінця грудня 2019 року та по 15 січня 2020 р. проведено 28 перевірок суб`єктів господарювання за місцем провадження діяльності АЗС/АЗГП, за результатами яких:

•        встановлено 5 факти реалізації пального без ліцензії та застосовано штрафних санкцій у розмірі 1,3 млн.грн.;

•        добровільно припинили свою діяльність та демонтовані власниками 10 АЗС та АГЗС, які здійснювали свою діяльність без необхідних дозвільних документів;

•        складено 11 протоколів про адміністративні правопорушення за ч. 1 та ч. 5 ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення порядку провадження господарської діяльності);

•        з незаконного обігу вилучено 259,5 тонн паливно-мастильних матеріалів на суму 5,9 млн. гривень.

Також окремо зазначив, що з 01.09.2019 року від початку роботи ГУ ДПС у Черкаській області проведено 39 фактичних перевірок АЗС/АЗГП, за результатами сума штрафів складає 8,8 млн. гривень.

Робота в цьому напрямку триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь