A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

COVID-19: про методи обстеження експрес-тестами

Дата: 23.03.2020 13:58
Кількість переглядів: 377

Область на сьогодні має понад сотню експрес-тестів для виявлення коронавірусу. Ще замовили та очікують на партію у 500 штук. Про механізм їхнього використання інформують в обласному управлінні охорони здоров’я.

Експрес-тест здійснюють, коли хворий перебуває в стаціонарі лікувального закладу. Обстеження відбувається, якщо пацієнт має середню та важку форму захворювання. Швидкий тест проводять біля ліжка хворого, через 15-20 хвилин лікарі отримують результат. Увесь час дослідження не перевищує 30 хв.

Матеріалом для дослідження слугує кров, у ній визначають антитіла та імуноглобуліни до коронавірусу. Ці речовини визначають не раніше ніж з 5 дні від початку захворювання.

Також фахівці використовують вид лабораторного дослідження із матеріалу носоглоточного слизу. Мазок беруть у пацієнта, який перебуває на стаціонарному лікуванні. Аналізи скеровують до Черкаського обласного лабораторного центру МОЗ України. Протягом 24 годин тривають дослідження на вірус грипу. У разі негативного результату дві добірки мазку відправляють до Національної референс-лабораторії у Київ.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь