A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Майже дві тисячі студентів навчаються в «Університетах третього віку» Черкащини

Дата: 04.12.2020 15:21
Кількість переглядів: 376

Сучасні знання та навички, спільне дозвілля та розвиток. В області активно розвиваються «Університет третього віку». Тут на різних факультетах навчається 1830 осіб.

Університети для людей похилого віку діють у 25 територіальних центрах та Звенигородському будинку-інтернаті. До формування та розвитку таких освітніх установ залучають громадські організації та благодійні фонди, волонтерів, науково-дослідні організації, академічні інститути, загальноосвітні заклади, каже директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Руслан Чикало.

– Терцентри співпрацюють з бібліотеками, найкраще у цьому напрямку працює територіальний центр Смілянського району, де розвивають та удосконалюють роботу факультетів Університету, залучають до роботи молодих та творчих спеціалістів, – додає посадовець. – Загалом на рівні області проводимо роботу із забезпечення соціальних, економічних, правових гарантій у сфері соціального захисту для ветеранів війни та праці, людей з інвалідністю. На Черкащині з цією метою діють 26 територіальних центрів соціального обслуговування та 18 Центрів надання соціальних послуг. Тут отримують послуги понад 55 жителів області.

Для максимального задоволення потреб громадян особлива увага приділяється розвитку інноваційних форм соціальної роботи у територіальних центрах. У закладах соціальної сфери функціонують 5 відділень денного догляду дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю та громадян похилого віку, з них: 1 – для дорослих та 4 – для дітей. У цих відділеннях соціальну послугу денного догляду отримують 245 особи, з яких 48 – дорослі.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь