A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Тип який зазначає ФОП – платник ЄП першої – третьої групи, яка здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, у податковій декларації платника ЄП

Дата: 01.12.2021 20:03
Кількість переглядів: 212

Державна податкова служба України

Головне управління

ДПС у Черкаській області

Тип який зазначає ФОП – платник ЄП першої – третьої групи, яка здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності,

у податковій декларації платника ЄП

 

Який тип зазначає ФОП – платник ЄП першої – третьої групи, яка здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, у податковій декларації платника ЄП (далі – Декларація) та Додатку 1 до неї, що подається до закінчення граничного строку подання, якщо Декларація з типом «Звітна» вже подана, однак без  Додатка 1?

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп подають вперше податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця за формою, затвердженою наказом Міністерства фінансів України від 19.06.2015 № 578 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 09.12.2020 № 752) (далі – Декларація), у складі якої формується додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» (далі – Додаток 1) за податкові звітні періоди 2021 року.

Декларація може подаватися платником єдиного податку (першої – третьої групи) як звітна (звітна нова) так і уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 Декларації).

У разі державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичні особи – підприємці на спрощеній системі оподаткування зобов’язані подати Декларацію з типом «Звітна» (за період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності), у складі якої формується Додаток 1 з типом «Звітна».

Згідно з приміткою 1 до Додатка 1 у разі подання нової Декларації з виправленими показниками до закінчення граничного строку подання Декларації за такий самий звітний період зазначається тип Декларації «Звітна нова». При цьому обов’язково заповнюються всі рядки та колонки розд. 9 «Визначення сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» Додатка 1 за період, визначений у графі 8 «період перебування фізичної особи – підприємця на спрощеній системі оподаткування».

Таким чином, якщо фізичною особою – підприємцем – платником єдиного податку першої – третьої групи, яка здійснила державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, до закінчення терміну подання Декларації виявлено, що така Декларація подана без Додатка 1 до неї, то зазначена особа надає повторно Декларацію з одночасним наданням Додатка 1 з типом «Нова звітна».

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь