A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до них в період дії воєнного стану

Дата: 15.04.2022 15:06
Кількість переглядів: 318

Державна податкова служба України

Головне управління

ДПС у Черкаській області

Фото без опису

 

Реєстрація податкових накладних/розрахунків коригування до них в період дії воєнного стану

 

На сьогодні в умовах дії воєнного стану електронні сервіси ДПС працюють з певними обмеженнями та платники податку на додану вартість не мають можливості реєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) податкові накладні та розрахунки коригування до них.

Під час реєстрації в ЄРПН податкових накладних за старою або новою формами платники ПДВ отримують відмову.

У випадку реєстрації податкової накладної за формою J/F1201012 платники отримують квитанції з текстом: "Документ не може бути прийнятий - закінчення дії форми - лютий 2022 р.". Якщо ж реєструють в ЄРПН податкову накладну за оновленою формою J/F1201013 - з текстом: "Форма відсутня в Довіднику звітних документів".

У зв'язку із запровадженням воєнного стану та для забезпечення можливості платникам податків декларувати свої податкові зобов'язання з ПДВ, оновлена форма податкової накладної/розрахунку коригування буде доступна платникам податків після завершення воєнного стану, про що платників буде проінформовано додатково.

З урахуванням того, що платники податку на додану вартість не мають можливості реєструвати в ЄРПН податкові накладні та розрахунки коригування до них, формування податкового кредиту в податковій звітності з ПДВ повинно проводиться у відповідності до пункту 322 підрозділу 2 розділу XX Податкового кодексу України.

Так, під час дії правового режиму воєнного стану платники податку за операціями з придбання товарів/послуг, за якими в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі - ЄРПН) постачальниками не зареєстровано податкові накладні та/або розрахунки коригування до них, включають до складу податкового кредиту звітного періоду суми ПДВ, сплачені (нараховані) у складі вартості придбаних товарів/послуг, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених (отриманих) платником податку за операціями з придбання товарів/послуг відповідно до Закону України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" (по операціях, не підтверджених зареєстрованими в ЄРПН податковими накладними/ розрахунками коригування до них).

У той же час протягом 6-ти місяців після припинення або скасування дії правового режиму воєнного стану платники:

  • зобов'язані забезпечити реєстрацію в ЄРПН всіх податкових накладних та розрахунків коригування, реєстрація яких відтермінована на час дії правового режиму воєнного стану,
  • податковий кредит, задекларований платниками під час останнього на підставі наявних у платнику первинних (розрахункових) документів, підлягає обов'язковому уточненню (приведенню у відповідність) з урахуванням даних податкових накладних та розрахунків коригування (абзац другий п. 322 підрозділу 2 розділу XX ПКУ).

 

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                           e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                           https://ck.tax.gov.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь