A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

У нас в громаді тепер є промисловий автоклав для виготовлення тушонок та консервації на 500 банок місткістю 0,5 л

Дата: 27.04.2022 15:15
Кількість переглядів: 3609

Війна з Росією внесла суттєві корективи в повсякденне життя нашої громади.
Ми тепер не тільки дбаємо про благоустрій і добробут мешканців, але й допомагаємо ВПО, максимально забезпечуємо підтримку нашим воїнам на фронті. Робимо це всі гуртом, спільно з волонтерами та місцевими підприємцями.
І, звичайно, дуже раді допомозі, котру надають не тільки небайдужі мешканці громади, але й жителі інших країн, а також – міжнародні донори через свої програми підтримки.

Стан, в якому ми перебуваємо зараз – перехідний. Ми переможемо і маємо розпочати далі мирне життя. Тому ми дивимося в перспективу і усвідомлюємо, що нам необхідно закладати міцний фінансовий фундамент розвитку вже зараз. Коли з’явилась можливість отримати підтримку від проекту “Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe, Канада), що впроваджується Alinea International за фінансової підтримки Уряду Канади, ми вже розуміли, що нам потрібно. Ми не просили продукти харчування, засоби гігієни, одяг. Хоча, могли...

Ми попросили автоклав. Великий промисловий автоклав на 500 банок місткістю 0.5 л

Вибір саме цього автоклаву був обумовлений безпекою в експлуатації, строком служби та великою місткістю.
Адже переробити 1 тонну 200 кг тонни курятини в березні здавалося нереальним... Але силою всієї громади за 2 дні ми це зробили. Вихід - майже 1500 баночок, які ми відправили нашим захисникам та переселенцям.

От тоді і вирішили, що саме такий потужний агрегат потрібен Зорівській громаді. Адже час стерилізації м'ясної тушонки в такому автоклаві - якісь 40 хвилин... Плюс, наявність таймеру та примусового водяного охолодження. Погодьтеся, це суттєва економія часу та людського ресурсу.

Наше прохання було не просто сприйнято, а й оперативно підтримано. Зорівська громада отримала за рахунок коштів SURGe не тільки автоклав на 500 банок місткістю 0.5 л, а й ключі для консервування.

Сьогодні автоклав прибув в село Мехедівка. Його буде встановлено в приміщенні шкільної їдальні. Плануємо використовувати не тільки для виробництва м’ясної та м’ясо-круп’яної тушонки, а й для консервування овочів та фруктів.
Адже завдяки участі в проекті Сади Перемоги очікуємо великий урожай овочів, які ми обов'язково зберемо і переробимо.
А по завершенню війни планується, що на основі налагодженого виробництва, буде створено кооператив з переробки сільськогосподарської продукції.

Хочу ще раз подякувати нашим партнерам з Канади за таку нестандартну і необхідну для громади підтримку! Зараз продовольча безпека виходить на перший план. І Зорівська громада буде в авангарді потужних городніх військ України. Створимо власні Сади для Перемоги над ворогом і забезпечимо потужний тил для наших захисників.

Підписуйтесь на нашу сторінку в Тік-Ток @zorivkautc

#SURGe #Сади_Перемоги #Сади_для_Перемоги

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь