Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Зорівська територіальна громада стала партнером проєкту SURGe

Дата: 26.04.2022 17:57
Кількість переглядів: 3535

Сьогодні фахівці Зорівської територіальної громади на чолі з головою громади Галиною Галушко взяли участь у телеконференції з представниками проєкту «Супровід урядових реформ в України» (SURGe, Канада), під час якої було офіційно розпочато партнерську співпрацю з реалізації всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги».

Фото без опису

Сади Перемоги - всеукраїнська кампанія, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. Ініціативу було започатковано проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) спільно з Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України.

Фото без опису

Це овочеві, фруктові та трав’яні сади, висаджені в приватних резиденціях і громадських парках у Сполучених Штатах, Великобританії, Канаді, Австралії та Німеччині під час Першої та Другої світових воєн.

Крім непрямої допомоги військовим зусиллями, такі сади також розглядались як «покращення морального духу» громадян, оскільки садівники мали змогу пишатися своєю працею та отримувати винагороду у вигляді врожаю. Сади перемоги були частиною щоденного життя тилу («домашнього фронту») цих країн.

 

Фото без описуВ Канаді під час Першої світової війни  організували акцію «Сад в кожен дім»: домовласників заохочували до садівництва та утримання курей, за результатами чого по всій країні висадили близько 209 200 Садів Перемоги. А у 1944 році за цією ініціативою було вирощено 57 000 тонн овочів.

 

Фото без описуУ Британії під час Другої світової війни для Садів Перемоги використовувалися пустирі, парки й галявини, спортивні поля, задні двори та дахи багатоквартирних будинків.

 

 

 

Фото без описуВпродовж усього перебігу Другої світової війни майже третина всіх овочів, вирощених у США, походила з Садів Перемоги. До травня 1943 року в США висадили 18 мільйонів Садів Перемоги — 12 мільйонів у містах та 6 мільйонів на фермах.

 

Під час презентації, проведеної керівником Групи радників Ініціативи проєкту SURGe Юрієм Третяком, учасники дізнались про ключові моменти, які необхідно врахувати при розробці програми «Підтримка самозабезпечення харчовими продуктами на 2022-2024 роки», зокрема:

оцінити поточну ситуацію щодо потреб громади у харчових продуктах з урахуванням не тільки чисельності власних мешканців, а й кількості людей, які переїхали до громади під час війни;

визначити наявні у громаді ресурси для самозабезпечення харчовими продуктами, а також розвитку місцевого сільгосп-підприємництва;

скласти план активних дій із самозабезпечення мешканців громади та ВПО харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування;

визначити напрями розвитку підприємницьких і господарських ініціатив у сфері овочівництва, вирощування плодоягідної продукції, птахівництва, рибництва тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 Зорівська територіальна громада приєднується до ініціативи «Сади Перемоги», і робить свій вагомий внесок в Перемогу України!

Підписуйтесь на нашу сторінку в Тік-Ток @zorivkautc

#SURGe #Сади_Перемоги #Сади_для_Перемоги


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь