A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Проведено нараду по дотриманню вимог з питань охорони праці під час проведення польових робіт

Дата: 18.03.2021 10:08
Кількість переглядів: 917

15.03.2021 р. головним державним інспектором відділу нагляду в AПK та СКС Управління Держпраці у Черкаській області Ткаченком В.М., в присутності директора Лисенко Любові Андріївни, головного інженера Згуровського Юрія Миколайовича,  інженера  з охорони праці Сухомудренка Олександра Анатолійовича, з працівниками СТОВ «Нива» проведено нараду по дотриманню вимог з питань охорони праці під час проведення польових робіт

Весняно-польові роботи — комплекс робіт із застосуванням мінеральних добрив, гербіцидів, протруювачів, що використовуються для підживлення посівів, а це робота з застосуванням отрутохімікатів.

Отже, перед початком виконання таких робіт працівникам необхідно пройти медичний огляд та відповідні інструктажі з охорони праці, а керівнику чи відповідальній особі контролювати забезпеченість та використання спеціального одягу, взуття, використання засобів індивідуального захисту.

Для забезпечення належних умов праці у польових умовах під час посівних робіт необхідно організовувати пункти обігріву й харчування працівників, а також можливість надання їм оперативної медичної допомоги у разі необхідності.

Разом з тим, потрібно звертати особливу увагу на заборону застосування праці осіб молодших вісімнадцяти років на важких роботах і зі шкідливими або небезпечними умовами праці.

Також забороняється долучати неповнолітніх до нічних надурочних робіт, у вихідні дні та до підіймання та переміщення речей, маса яких перевищує встановлені для них граничні норми.

Під час виконання весняно-польових робіт працівникам доводиться працювати із застосуванням мінеральних добрив, гербіцидів, протруювачів, які використовуються при виконанні підживлення посівів, протравлення та перевезення насінного матеріалу, сівби, а це роботи з застосуванням отрутохімікатів. Перед початком виконання вище перелічених робіт працівникам необхідно пройти медичний огляд та відповідні інструктажі з охорони праці. Керівникам і спеціалістам підприємств слід контролювати виконання всіма працівниками норм охорони праці, в тому числі й забезпеченість та носіння спеціального одягу, використання засобів індивідуального захисту.

Підсумовуючи вищевикладене можна сказати, що необхідною умовою успішного і безпечного проведення комплексу весняно-польових робіт та збереження людського потенціалу є створення керівниками сільськогосподарських формувань безпечних умов праці найманих працівників, здійснення належного контролю за підлеглими працівниками та суворе дотримання працівниками трудової та виробничої дисципліни, правил охорони праці.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь