Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Проведення зустрічі з представниками бізнесу та активом Золотоніського району

Дата: 01.12.2021 21:30
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

 

ЧЕРКАСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

П Р О Т О К О Л

 

28.10.2021                                  м. Золотоноша                                       № 4

 

 

Проведення зустрічі

з представниками бізнесу та

активом Золотоніського району

 

 

Головуючий – Скічко Олександр

Присутні: голова Золотоніської районної ради

Запрошені: керівники структурних підрозділів апарату Черкаської обласної державної адміністрації (далі – облдержадміністрація), голова Золотоніської районної державної адміністрації (далі – райдержадміністрація), сільські, селищні, міські голови територіальних громад, керівники підприємств та організацій Золотоніського району

 

 

Порядок денний:

1Про стан захворюваності на COVID-19 в області та Золотоніському районі.

2. Щодо запобігання поширенню гострих респіраторних та інфекційних захворювань, в тому числі захворювань на COVID-19.

3. Про основні проблеми Золотоніського району.

        

        

1. СЛУХАЛИ:

Скічка Олександра, голову облдержадміністрації, який зазначив, що сьогодні Україна вкотре побила антирекорд по кількості захворюваності та смертності від COVID-19. Ситуація дуже складна і вірус цієї осені набагато агресивніший, ніж попередній вірус. Крім того, зауважив, що враховуючи відповідні темпи динаміки захворювання, Черкащина прямує до „червоної“ зони, що призведе до значних збитків у бізнесі. Так, у вересні 2021 року виявлено 4145 випадків захворювання на COVID-19, госпіталізовано
839 людей, померло – 36 людей, однак у жовтні 2021 року виявлено
9677 випадків захворювання, госпіталізовано 1707 людей, померло –
233 людини. Тобто смертність виросла в рази. Заповнення ковідних ліжок
у лікарнях Черкащини у жовтні 2021 року становить понад 52%. На цей час Україна серед лідерів у світі за добовою смертністю від коронавірусу,
3072 померлих лише за тиждень. Як свідчить світова тенденція – більшість пацієнтів, які перебувають у палатах інтенсивної терапії, невакциновані.

Наголосив, що вакцинація – це єдиний надійний захист від тяжкого перебігу COVID-19 та перепустка до звичного життя навіть в умовах „червоної“ зони.

Звернувся до активу Золотоніського району з проханням долучатися до спільної роботи з попередження та профілактики захворювання.

 

2. СЛУХАЛИ:

Фесуна Ігоря, директора КНП „Обласний центр екстренної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради“, який зазначив, що ситуація щодо COVID-19 в області контрольована, але значно відрізняється від ситуації аналогічного періоду минулого року, зокрема, збільшилося  навантаження на медичний персонал, разом з тим, переважна частина пацієнтів хворих на COVID-19 є киснезалежними. Також, головною відмінністю даного штаму вірусу є ураження молодих людей та дітей.

Крім того, зауважив що рівень вакцинації працівників КНП „Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради“ становить 94%. Наголосив на необхідності забезпечення невідкладній самоізоляції працівників, що мають симптоматику COVID-19
з метою непоширення даного вірусу на підприємстві.

Зазначив, що жодного летального випадку від вакцинації на території Черкаської області не було.

Закликав керівників підприємств проводити роз’яснювальну та просвітницьку роботу серед працівників, розвінчувати міфи та фейки, що активно розповсюджуються в соцмережах, і доводити щоденну статистику по захворюваності й смертності серед вакцинованого та невакцинованого населення.

 

3. СЛУХАЛИ:

Скічка Олександра, голову облдержадміністрації, який поінформував про основні досягнення щодо ремонту доріг в області, наголосив на необхідності ремонту доріг місцевого значення. Звернувся до присутніх із проханням озвучити основні проблеми, які виникають у роботі.

 

ВИСТУПИЛИ:

Євмина Борис, голова Золотоніської районної ради, який запропонував провести робочу зустріч з керівництвом ПрАТ „Азот“ щодо безперебійного забезпечення медичних закладів киснем.

Тернова Ірина, голова Золотоніської райдержадміністрації, звернулася до присутніх з пропозицією підтримати реалізацію проекту встановлення кисневої станції на території КНП „Золотоніська багатопрофільна лікарня“ .

Куля Анатолій, голова Шрамківської сільської ради, підняв питання про:

завершення ремонтних робіт на дорозі Т2409 „Станція Драбів - Золотоноша“;

потреби у забезпеченні контролю Укртрансбезпекою щодо обмеження руху великогабаритного транспорту через населені пункти Шрамківської територіальної громади.

Любивий Сергій, голова Чорнобаївської селищної ради, який порушив питання щодо надання коштів для завершення робіт по реконструкції очисних споруд селища Чорнобай та проведення аудиту підрядної організації, яка здійснювала роботи.

Шинкаренко Володимир, керівник СТОВ „Агрофірма „Великий хутір“, який порушив питання цінової політики постачання газу для підприємств. 

 

ВИРІШИЛИ:

1. Інформацію та пропозиції, внесені під час обговорення взяти до відома.

2. Управлінню комунікацій облдержадміністрації (Курченко Вікторія), Золотоніській райдержадміністрації (Тернова Ірина), сільським, селищним, міським головам територіальних громад Золотоніського району забезпечити розміщення у засобах масової інформації, соціальних мережах інформаційних матеріалів про вакцинацію, спрямованих на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

3. Голові Золотоніської райдержадміністрації (Тернова Ірина):

1) сприяти проведенню мобільними бригадами вакцинації від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2;

2) формувати прихильність населення Золотоніського району до вакцинації шляхом широкої інформаційної кампанії у закладах масового перебування людей.

4. Управлінню інфраструктури та житлово-комунального господарства облдержадміністрації (Чубань Сергій) організувати та провести за участі голови Золотоніської райдержадміністрації (Тернова Ірина), голови Золотоніської районної ради (Євмина Борис) зустріч з керівництвом ПрАТ „Азот“ щодо безперебійного забезпечення медичних закладів киснем.

5. Департаменту будівництва облдержадміністрації (Лапін Андрій) розглянути пропозицію щодо можливості передачі на баланс Чорнобаївської селищної ради об’єкта незавершеного будівництва „Реконструкція очисних споруд господарсько-побутових стічних вод смт Чорнобай Черкаської області“.

6. Рекомендувати Управлінню Укрктрансбезпеки у Черкаській області забезпечити ефективний габаритно-ваговий контроль  за рухом транспортних засобів через населені пункти Шрамківської територіальної громади.

 

 

 

Голова                                                                                  Олександр СКІЧКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь