A A A K K K
для людей із порушенням зору
Зорівська територіальна громада
Золотоніського району Черкаської області

Новини

Дата: від до Скинути

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із лісівниками області

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із лісівниками області

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар провів робочу нараду із лісівниками та правоохоронцями області. Під час зустрічі актуалізували проблему рубки лісу та ефективність використання лісових ресурсів на Черкащині. На сьогодні законодавство вимагає оцінки впливу на довкілля санітарної суцільної рубки лісу понад 1 гектар. Однак не всі дотримуються цієї норми. Зазначає керівниця управління екології та природніх ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева. Жодне лісове господарство Черкащини на сьогодні не здійснило реєстрацію по оцінці впливу на довкілля. Під час зустрічі заслухали присутніх екологів, лісівників, представників правоохоронних органів. За результатами вирішили створити робочу групу, яка розробить алгоритм упорядкування питання обліку, зберігання, підготовки до санітарних рубок лісового масиву, завчасного інформування контролюючі органи. – З того часу, коли мене призначили на посаду голови ОДА, неодноразово надходили звернення від черкащан про неконтрольовану рубку лісу. Зауважу, що більшість звернень, – анонімні. Далеко не всі наважуються повідомляти від свого імені. Чому так відбувається? Поки що є недовіра до влади, тому покажемо не лише наміри, а й доведемо конкретними діями, що ми “не в долі”. І знищення черкаського лісу не допустимо. Висловлювали неодноразово стурбованість і депутати обласної ради, які розуміють ситуацію на місцях, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар. Робоча група має розробити алгоритм впорядкування питання обліку, зберігання, підготовки до санітарних рубок, завчасного інформування контролюючих органів та ін. – Розуміємо, що вирубка буде, бо є вік стиглості лісу та потреба засаджувати новий, але має бути господарський підхід. Сподіваюся, що показники на кінець року це продемонструють. Наша позиція зрозуміла – ніяких компромісів, – резюмував Роман Боднар.

10:04 16.04.2020

Звільнення від оподаткування податком  на додану вартість на період дії карантину

Звільнення від оподаткування податком на додану вартість на період дії карантину

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує платників податку на додану вартість, що Законом України від 30 березня 2020 року №540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» внесені зміни до Податкового кодексу України (далі - ПКУ) щодо звільнення від оподаткування податком на додану вартість (далі – ПДВ).

09:36 10.04.2020

Платники податків Черкащини сплатили до бюджету 6,7  мільйонів гривень в рахунок  плати за ліцензії

Платники податків Черкащини сплатили до бюджету 6,7 мільйонів гривень в рахунок плати за ліцензії

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що у першому кварталі 2020 року місцеві бюджети Черкаської області від ліцензування виробництва, оптової та роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами отримали 5,8 млн грн (+ 70,4 тис грн порівняно з показником першого кварталу 2019 року). Також від ліцензування виробництва, зберігання, оптової та роздрібної торгівлі пальним 959,1 тис гривень.

09:32 10.04.2020

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс для платників податків

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс для платників податків

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує платників податків про функціонування Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу Державної податкової служби (далі - ЗІР). Звертаємо увагу, що ЗІР містить актуальну та повну довідкову інформацію у сфері оподаткування, єдиного внеску та електронних довірчих послуг. У розділах ЗІР розміщені нормативні та інформаційні документи, останні зміни в законодавстві, єдиний реєстр ІПК, електронний кабінет, податковий календар та інше. Так, зокрема, у розділі «Актуальні запитання» за посиланням: http://zir.tax.gov.ua/main/actual/ ви можете знайти запитання – відповіді щодо останніх змін в законодавстві, які діють на час карантину, оголошеного в Україні, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 №211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19».

09:31 10.04.2020

Платникам податків Черкащини – дистанційна комунікація  під податківців!

Платникам податків Черкащини – дистанційна комунікація під податківців!

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що з метою запобігання поширення короновірусу COVID-19, на час запровадження карантину пропонуємо платникам податків Черкащини дистанційну комунікацію!

09:29 10.04.2020

Відпустка платникам єдиного податку першої і другої груп

Відпустка платникам єдиного податку першої і другої груп

Головне управління ДПС у Черкаській області звертає увагу платників єдиного податку першої і другої груп, що відповідно до п. 295.5. Податкового кодексу України  вказані платники єдиного податку, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

09:26 10.04.2020

Жителі громади отримали допомогу від мережі магазинів "АТБ"

Жителі громади отримали допомогу від мережі магазинів "АТБ"

85  продуктових наборів, які надала мережа магазинів «АТБ», отримали одинокі та одиноко проживаючі громадяни похилого віку та особи з інвалідністю, які перебувають на обліку в центрі надання соціальних послуг Зорівської сільської ради. Роздавали продуктові набори працівники  Центру та поліцейський офіцер громади, які мали змогу ще раз поспілкуватися з людьми, які відносяться до групи підвищеного ризику інфікування вірусом COVID-19 щодо проблемних питань та наголосили на утриманні від відвідування громадських місць. Дана акція проводиться з метою забезпечення соціального захисту населення, допомоги найбільш вразливим верствам населення в період карантину та на виконання листа Міністерства соціальної політики України про співпрацю із соціально відповідальним бізнесом.

09:11 10.04.2020

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь